DeltagarPM

 

Start & Mål Welcome Hotel, Barkarby, Järfälla. Sekretariat i lokal Bettina (Norra gaveln), öppet från kl  05.00
Karta och vägbeskrivning till starten:  http://www.welcomehotel.se/Googlekarta__.html
I sekretariatet finns dusch och möjlighet att lämna värdesaker.
Starttid Kl 06.00 lördagen den 11 augusti 2018
(Kl  05.58 för kandidater till Rudolph Lewis Award)
Distans 325 km  för Mälaren Runt.
Maxtid 24 timmar, men sekretariatet stänger ca kl 00:00. Därefter hänvisas man till hotellets reception för att hämta ut tygmärke samt eventuella persedlar.
Avgift 700 kr, som inkluderar bulle och banan vid start, samt korv och fika vid målgång och förstås Mälaren Runts broderade tygmärke.
Anmälan Senast den 6 augusti 2018 på www.fredrikshof.se och där betala med kort.
Efteranmälan Efteranmälan kan göras på plats mot en avgift om 900 kr.  Föranmälda som betalat avgiften samma vecka som loppet går bör ha med sig något som styrker betalningen. Betalning kontant eller med Swish. Swishnr: 1233441094

 Max antal deltagare 2018 är 150 cyklister

Vägbeskrivning Varje deltagare får vid start en vägbeskrivning i en plastficka. Denna ska medföras under loppet för eventuell stämpling.
Mastergrupper 3 mastergrupper:  färg på kapteners armbindel

(Vid få anmälda kan antalet mastergrupper dras ner)
1) 24 – 27 km/h – audaxgruppen – kaptener har vit armbindel

2) 28 – 30 km/h – mellangruppen – blå armbindel

3) 30 -32  km/h – snabbgruppen – röd

4) Bärsärkagrupp över 32 km/h – neongrön

Angiven fart är snittfart exklusive raster (rullsnitt). Det betyder att gruppen kan köra fortare, gruppen får dock inte köra ifrån någon som håller minimihastigheten för gruppen.

Varje grupp har kapten som bestämmer hastighet, körning på ett eller flera led osv.

För Rudolph Lewis Award finns ingen mastergrupp. Från 2012 gäller att utmärkelsen skall erövras genom cykling i individuellt tempo, dvs inte tillsammans med någon annan cyklist. Cykeln ska vara av UCI-godkänd typ för linjelopp. Liggcyklar är tillåtna i Mälaren Runt, men inte för att kvalificera sig för Rudolph Lewis Award. Detsamma gäller tempocykel eller cykel med tempobåge.

Startgrupper De som tänker köra för Rudolph Lewis Award startar kl 05.58. Övriga kl 06.00.

Samtliga grupper startar samtidigt kl 06.00 och hela fältet leds av två mastermotorcyklister som håller ca 25 km/h.  Vid Hägerstensvägen i Aspudden ger Kapten för Grupp 1 signal med visselpipa, som betyder att Grupp 1 stannar för omgruppering i ca 2 minuter.
Vid Botkyrka Kyrka ger mastercyklist signal med visselpipa varvid hela fältet stannar. Grupp 3 och 4 återstartar omedelbart medan Grupp 2 fortsätter 2 minuter senare.

Punktering Vid punktering eller liknande händelser stannar den grupp cyklisten tillhör och hjälper till att fixa felet. Dock stannar inte en grupp under den inledande masterkörningen, dvs. Grupp 1 till Aspudden och övriga till Botkyrka Kyrka.
Ta med sig? En reservslang, däckavtagare och pump.  Åker man i en mastergrupp kan man utgå från att någon annan har pump och avtagare. Glöm inte hjälm, vattenflaska och belysning.  Energikakor eller motsvarande är bra att ha om orken tryter. Belysning måste man ha om man deltar i audaxgruppen 24-27 km/h eller Mellangruppen 28-30 km/h.
Kläder På kvällen kommer det att kännas kallt efter en varm dag, även om temperaturen inte går under 18 grader. Lösa ärmar eller en vindjacka rekommenderas.  Regnjacka bör tas med om det finns minsta risk för ihållande regn. Skoöverdrag håller fötter varma vid regn.
Kolla väderprognosen, men lita inte på den!
Pauser Kapten bestämmer var och hur länge gruppen gör paus.

Här följer en lista över vilka stopp Grupp 1 gör:

1. 53 km: Shell Veda, Södertälje (kort stopp för klädjustering och ev snabbfika) 10 min

2. 118 km: Lunda livs, glass/läsk, 20 min

3. 150 km: Torshälla Golflubb, lunch, 45 min

4. 188 km: Köping, glass, läsk, 15 min

5. 239 km: Västerås, Hamburgare, 30 min

6. 299 km: Shell, Bålsta, fika, 20 min

Randonnée Loppet körs som ett randonnée, som är en typ av lopp som körts i över 100 år. Det skiljer sig från de vanliga motionsloppen i Sverige som har depåer med saft och bullar.
Stämpel För att visa att man fullföljt loppet skall man ha en stämpel eller signatur i sin vägbeskrivning.  Detta år skall signatur fås i Köping hos IC-Kiosken, Västeråsvägen 17 (OKQ8-mack).

Därutöver kan det finna en eller flera ”hemlig kontroll”. För den som kör för Rudolph Lewis Award måste stämpel från hemlig kontroll finnas i vägbeskrivningen.

Pengar Räkna med att det kostar ca 250 kr om du vill äta mat och godis på alla pauser.
Målgång Vägbeskrivning med signatur från Köping uppvisas i sekretariatet.

Kaffe, korv och macka serveras.

Tygmärke/

Medalj

 

Deltagare får vid målgång det broderade tygmärket Mälaren Runt 2018.

Cyklist som startat kl 05.58 och kommer i mål senast kl 16.40.00 får dessutom medaljen Rudolph Lewis Award.

Nummerlapp Nummerlappen utdelas vid startplatsen och fästs på sadelstolpen som en etikett.

VÄLKOMMEN!