Rapport från Mälaren Runt  2009 - Sid 1

Deltagarlista >>

Sol och värme med rekord i fart och vätskeåtgång

Med 61 startande blev fältet blev det en 40-procentig ökning av startfältet jämfört med förra året. Fast det är inte storleken som räknas på detta lopp utan känslan av ett lopp för seriösa cyklister.

Startfältet bestod av tre fartgrupper samt några som bestämt sig för att köra i egen takt. De tre fartgrupperna var 22,5 km/h, 25+ respektive 30+. Som tidigare var det mellangruppen 25+ som hade svårast att hålla ihop. Fast det gick bra till Bålsta, sedan laddade en del på ordentligt efter att ha legat i vindskugga de första 30 milen.

Den grupp som höll ihop bäst var 30+. De åkte tillsammans från start till mål, trots att de råkade ut för en trist massvurpa efter Kungsör. En deltagare fick åka ambulans till Köping efter att ha spräckt hjälmen och legat avsvimmad en stund.

Samtliga tre grupper tog ordentliga matpauser i Torshälla Golfklubb och på Max i Västerås. Dessutom hade de pauser i Södertälje, Lundby, Köping och Bålsta. Punkteringar var det ganska gott om efter vägen.
 

Fredrikshofs IF Cykel tackar:

Svenska Sportprodukter - Runes energikaka till alla

Welcome Hotel - vänligt bemötande och god service

Torshälla Golfrestaurang - trevligt och god mat

IC Kiosken - tog hand om den viktiga stämplingen

Kaptener - ledde cyklisterna på rätt väg

Funktionärer vid start & mål - buntband och mat

Cyklisterna - bra disciplin vid starten och efter banan

Vi ses den 7 augusti 2010!

Simon Galle (mitten) först i mål på 11:05 tim. Andreas Lindqvist (hjälm) samma tid och trean Eric Olofsson.

Redan vid starten kändes det att med de fina förutsättningarna med väder och vind skulle det bli åka av för de mer tävlingsinriktade cyklisterna. Redan kl 17:05 kom Simon Galle och Andreas Lindqvist, bägge Fredrikshofs IF Cykel över mållinjen. De fick en snittfart på 30,7 km/h inklusive broöppning i Stäket och en varmkorv i Bålsta. 10 minuter senare rullade Eric Olofsson i mål. De tre Fredrikshofvarna hade haft resan tillsammans. De var ganska möra vid målgången, men var nöjda med loppet.

Inför nästa år kommer vi därför att införa möjligheten att utöver tygmärket kunna erövra utmärkelsen "Rudolph Lewis Fellow". Denna utmärkelse kan alla få som kör loppet på bättre tid än 10 tim 42 min. Självfallet kan man inte kombinera detta med matpauser. Rudolph Lewis körde 1912 Mälaren Runt som individuellt tempo i OS på tiden 10 tim 42 min 39 sek. Distansen var då bara 320 km, fast han körde hela loppet på grus och utan växlar.

 
Varm morgon redan före kl 06.00. Tommy Heinermark, Johan Nyander och Amir Nazari diskuterar dagens cykling. Cyklisterna samlas vid sekretariatet i Welcome Hotel, Barkarby.
Dag och Josef hjälpte till med nummerskyltarnas buntband Samling för start kl 05.55
Startern väntar på klartecken från brovakterna.
Snabbgruppen under ledning av Johan Mölleborn efter målgång. Bästa sammanhållningen av alla grupper.
   
 

Sid 2 >>

 2009-08-10 Tell

Till början på sidan = överst

© MR