Rapport från Mälaren Runt 2011 - Sid 1
Lördagen den 6 augusti 2011
Deltagarlista >>
Snabb runda med de första Rudolph Lewis Awards
Den allra sista väderprognosen innan starten för Mälaren Runt talade om uppehåll runt hela Mälaren, med risk för någon enstaka skur.
Kanske var det prognosen som fick 16 cyklister att efteranmäla sig. Det totala startfältet blev 60 cyklister.

Först ut var det 7 kandidater för att köra om Rudolph Lewis Award. De startade 2 minuter innan den stora gruppen, dvs 05.58. De hade som mål att komma tillbaka till Welcome Hotel i Barkarby senast 16.40. Bland de startande fanns en trehjulig cykel med hel aerodynamisk kåpa. Cykeln väger 38 kg och få trodde väl att den skulle klara Kungsängsbacken, Dalkarlsbacken och Kallhällsbacken. I det här loppet som är ett randonnée godkänns alla fordon som enbart framdrivs av muskelkraft.

Samtliga grupper kom i mål betydligt tidigare än föregående år. Den snabbaste gruppen en timme före och den långsammaste två timmar före 2010. Det är ett bevis på det gynnsamma vädret, med uppehåll och medvind efter Köping.

I kontrast mot föregående år då ingen av de två kandidaterna nådde kvalgränsen 10 tim 42 min så kunde 6 av 7 klara medaljtiden detta år.

6 av de 7 kandidaterna klarade kvalgränsen för att erövra utmärkelsen. De hade alla vederbörliga stämplar inte bara från Köping utan även från den hemliga kontrollen vars position förbliver en hemlighet.
Jan Almkvist i sin Velomobiel kom in på ofattbara 9 tim och 48 minuter.
Christian Tillman och Björn Bergtass från KBCK fick efter fin körning Rudolph Lewis Award.
Den snabbaste gruppen, 30+, var också den största med ca 20 deltagare. Där fanns många med olika ambitioner vilket gjorde det svårt att få en harmonisk körning. I Västerås sprack det slutligen upp i två eller möjligen tre grupper. Ingen körde dock fel och alla var nöjda vid målgång.
De som inte kunde vänta på 30-gruppen utan kom nästa timmen före.
Den egentliga 30-gruppen under ledning av Daniel Säfström och Ted Blomberg samlad vid mål.

 2011-08-08 Tell

Sid 2 >>