Mälaren Runt 2013 - sid 1 Deltagare>>

Första året efter 100-årsjubileet blev ett stort år för Mälaren Runt. Med 100 deltagare på startlinjen visar det att loppet nu fått större uppmärksamhet.
 

Starten har gått vid Welcome Hotel i Barkarby
  
Vädret var under dagen idealiskt med växlande molnighet. Från start genom hela Stockholm eskorterades hela gruppen av 9 MC-förare.  Vid Botkyrka delades startfältet upp i 3 startgrupper.  Den snabbaste var Bärsärkagruppen med hastigheten 32 km/h och uppåt. Snabbgruppen 30-32 delades upp i två grupper, 30 respektive 32 km/h.
 
Under gruspartiet före Kungsör gick en deltagare i backen.  Ambulans tillkallades. I väntan på ambulansens ankomst stod hela mellangruppen om 36 cyklister och väntade i nästan 2 timmar. Inte en enda klagade och ville köra iväg. Det visar på Mälaren Runts speciella karaktär.
 
Bärsärkagruppen kom in på 11:04  timmar, snabbgruppen på 12:27, mellangruppen på 16:50 och audaxgruppen på 17:30 timmar. 3 st Rudolph Lewis Awards delades ut.
 
Mälaren Runt har sedan 1992 varit ett kultlopp, med uppehåll några år under 2000-talet. Mycket talar för att loppet nu kommer att bli större deltagarmässigt. Det viktigaste är dock att loppets särdrag består. Inga flaggvakter eller följebilar. Huvudspåret är att man åker i fartgrupper, alternativt navigerar med hjälp av vägbeskrivning. Varje deltagare ska också njuta av det vackra Mälarlandskaper och känna detta är ett historiskt lopp.
För alla som tycker att motionsloppen blivit för stressiga kan bilden från stämpelkontrollen i Köping ge lättnad.
1234