Mälaren Runt 2017
Stockholms enda långlopp på cykel, lördagen den 12 augusti 2017 - Se resultat 2017 >>
Du kan köra loppet solo eller med dina kompisar. Lättast är det att köra i en grupp med ledare som hittar vägen och som ser till att du får hjälp med punktering.

Alla fartgrupper tar ordentliga pauser och njuter av loppet. Ingen stress för att få bra tid i mål. Här är det vägen som är målet.

Mälaren Runt är för dig som förstår att uppskatta ett klassiskt lopp. Mälaren Runt kördes första gången 1892 och bansträckningen är i allt väsentligt densamma idag.

Obs! Sista anmälningsdag 8 augusti 2017! Efteranmälan på plats kostar 150 kr extra! Du kan betala med Swish nu eller på plats. Swishnr: 1233441094

2017 års tygmärke kommer att finnas på plats vid målgång. Kolla här >>

All info i deltagar-PM >>

GPS-spår: (högerklicka, Spara som)

.tcx

.kml

.gpx


Vilken fartgrupp?
Om du tvekar mellan två fartgrupper, välj den snabbaste. De största problemen uppstår när en eller flera deltagare vill åka fortare än gruppledaren och det blir ryckigt i hastigheten. Väljer man en för snabb grupp är det bara att sluta trampa och invänta nästa fartgrupp som ligger bakom.
Är Mälaren jobbigare än Vättern?
Läs mer ...
Gemensam start med master genom Stockholm
Grusvägar på 2000-talet?
Läs mer ...
Vid punktering hjälps gruppen åt att lösa problemet
 
Kolla vilken färg på armbindeln kaptenen har i din fartgrupp! >>
Mälaren Runt är det enda långloppet i huvudstadsregionen. Med långlopp avses cykellopp över 160 km, dvs 100 miles.

Mälaren Runt körs som ett "randonnée". Det betyder att man kör efter en vägbeskrivning och har ett stämpelkort som visar att man kört hela loppet.  Det sättet att cykla är lika gammalt som Mälaren Runt. Under loppet får man klara sig själv, ensam eller i en mastergrupp. Det betyder att det inte finns depåer med saft och bullar. Istället får man utnyttja de caféer och restauranger som finns efter vägen. Det är väldigt trevligt och faktiskt också en känsla av äventyr. Är du dåligt förberedd och litar på att en följebil skall hämta upp dig är detta inte loppet för dig.

Cyklar man i en mastergrupp så håller man ihop från start till mål. Då slipper man hålla reda på vägen och körningen blir jämn. Det finns tre mastergrupper 22,5 km/h, 25+km/h och 30+ km/h. Även den snabbaste gruppen tar det lugnt i pauserna och njuter av en ordentlig lunch på Torshälla Golfklubb. Gruppen hjälps också åt om det inträffar en punktering.

Mälaren Runt är inget kraftprov som man ska genomlida för att imponera på polare eller sina arbetskamrater. Det finns bättre lopp för det. Mälaren Runt är ett lopp för entusiaster som gillar att cykla långt.
Obs!
Deltagar-PM uppdaterat för dem som kör för Rudolph Lewis Award! Minst en hemlig kontroll finns efter banan för att se till att ingen kör en genväg.


Mälaren Runt är ingen tävling utan ett motionslopp. Dock antecknas namnet på den cyklist som kommer först i mål för att listan över segrare inte skall brytas.

 2016-12-01 Tell

  © MR